Medicijnen en duiken. Duiken in Hurghada, Rode Zee, Egypte. Seahorse Divers, Nederlands PADI duikcentrum en Nederlandse PADI duikschool in Hurghada Egypte

Seahorse Divers Hurghada
Wees zuinig op je oren!

Duiken, klaren, oren, oorpijn


Bij bijna al onze moeilijk klarende duikers of cursisten is gebleken dat ze hun oren reinigen met wattestaafjes. Mensen doe dat niet! Je smeert het oorsmeer hierdoor juist verder de gehoorgang in met als gevolg een oorsmeerprop in de gehoorgang, waardoor je gehoor vermindert en je met duiken moeite kunt krijgen met klaren. Daarnaast kun je met een wattestaafje ook nog eens je trommelvliezen doorprikken! Ook de kans op een oorinfectie neemt toe bij het gebruik van wattestaafjes omdat deeltjes van het katoen in je oor achter kunnen blijven met alle gevolgen van dien.

Medicijnen en duiken. Duiken in Hurghada, Rode Zee, Egypte. Seahorse Divers, Nederlands PADI duikcentrum en Nederlandse PADI duikschool in Hurghada Egypte Medicijnen en duiken. Duiken in Hurghada, Rode Zee, Egypte. Seahorse Divers, Nederlands PADI duikcentrum en Nederlandse PADI duikschool in Hurghada Egypte

Duiken, klaren, oren, oorpijn


Oren en klaren | Oren reinigen zonder wattestaafjes

Duiken, klaren, oren, oorpijn


Eigenlijk hoef je je oren helemaal niet schoon te maken want een oor maakt zichzelf schoon. Het enige wat je dient te doen is je oren goed drogen nadat ze in contact zijn geweest met water. Je kunt je oren droog maken met een tissue om je pink.
Als je toch je oren van oorsmeer wilt ontdoen gebruik dan de harde straal van je douche met lauwwarm water om oorsmeer weg te spoelen. Druppel af en toe wat slaolie in je oren. Hierdoor komt het oorsmeer los en kun je het weer met je douchekop wegspoelen. Daarna goed drogen met een tissue om je pink.

Duiken, klaren, oren, oorpijn

 

Home | PADI Duikcursus in Hurghada | Wees zuinig op je oren!