Duikvakantie in Hurghada Egypte met de Nederlandse PADI duikschool en Nederlands PADI duikcentrum Seahorse Divers. Duikvakantie hurghada tips, duikvakantie hurghada Egypte tips, duikvakantie Egypte tips, vakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte, tips

Seahorse Divers Hurghada
Tips duikvakantie in Hurghada, Egypte

Tips Duikvakantie in Hurghada, Rode Zee, Egypte


Op deze pagina vind je nuttige tips voor je duikvakantie in Hurghada. We hopen dat deze tips je verblijf in Egypte aangenamer maken zodat je ten volle kunt genieten van je vakantie aan de Rode Zee.

Tips goedkope duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Hoe veilig is Hurghada?

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Je kunt met een gerust hart naar Hurghada komen. De criminaliteit is nihil en er gebeurt hier eigenlijk nauwelijks iets. Extra en scherpe controles op zowel de luchthaven van Hurghada en de Europese luchthavens maken ook de kans dat je iets overkomt tijdens je reis zeer onwaarschijnlijk. Daarnaast doet Egypte er alles aan om haar gasten een veilig gevoel te bezorgen.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Visum Egypte

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Koop je visum bij aankomst op het vliegveld van Hurghada niet bij de reisorganisatie maar bij de bank, en betaal daar ongeveer 10 euro minder. Je vermijdt hiermee tevens een lange wachtrij. Ook als je zelf je vliegreis hebt geboekt hoef je in Nederland of Vlaanderen geen visum aan te vragen. Je kunt dit gewoon kopen bij aankomst in Hurghada zoals hierboven beschreven.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Voedsel

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Op de boten, in de hotels en de meeste restaurants worden alle etenswaren gewassen met mineraalwater. Hoewel dit een pluspunt is, is dit geen garantie dat je hiermee maag- en darmproblemen voorkomt. De grootste oorzaak van deze problemen is het niet genoeg drinken van water. In Egypte dien je minstens drie liter vocht per dag binnen te krijgen om maag- en darmproblemen te voorkomen. Neem Norit mee om snel van eventuele maag- en darmproblemen te worden verlost.

Voor vegetariers is het goed vertoeven in Egypte. Op de boot en in de hotels vind je veel heerlijke gerechten zonder vlees en er worden veel vleesvervangers bereid zoals bijvoorbeeld falafel.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Snel af van verbranding

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Mocht je onverhoopt toch verbranden in Egypte, smeer je dan in met Phantenol. Je kunt deze, zeer goed werkende, zalf bij elke apotheek in Hurghada kopen of eventueel bestellen via onderstaande bestelservice.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Medicijnen kopen

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Koop geen medicijnen in je hotel want daar betaal je ongeveer tien keer de normale prijs. Je vindt op elke straathoek wel een apotheek. Mocht je geen apotheek in de buurt hebben dan kun je via 'Elezaby' telefonish medicijnen bestellen. Bel naar 0020-19600 of, als je een Egyptische simkaart hebt, naar 19600. Toets 2 voor een Engels sprekende persoon en vraag om niet geïmporteerde medicijnen. De medicijnen worden binnen een uur bij je hotel afgeleverd (afhankelijk in welk hotel je verblijft) en je betaalt de normale prijs.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Duikongevallen

Tips Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte, Tips


80% van de decompressieongevallen in Egypte worden veroorzaakt door uitdroging. In Egypte dien je minstens drie liter vocht per dag binnen te krijgen.
Sluit altijd een reisverzekering af waarin duikongevallen zijn opgenomen. Als je regelmatig duikt, sluit dan een duikverzekering af bij DAN. Dit Divers Alert Network heeft een wereldwijde dekking en er wordt zeer snel actie ondernomen.
Neem altijd de gegevens van je (reis)verzekering en een kopie van je paspoort mee op de boot. In Egypte wordt pas actie ondernomen, bij bijvoorbeeld het sturen van een ambulanceboot, als je vooraf kunt bewijzen dat je kunt betalen.

Tips Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte, tips

Duikvakantie in Hurghada | Dieptelimieten

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Onze instructeurs duiken tot maximaal 30 meter. Als je kunt aantonen dat je een duikbrevet hebt waarmee je dieper mag duiken is het toegestaan om, samen met een buddy met hetzelfde duikniveau, naar de maximaal toegestane diepte van 40 meter te duiken. We willen in dit geval wel een bewijs zien dat je een duikverzekering hebt.
Duikers die dieper duiken dan de toegestane diepte van hun duikniveau doen dat geheel op eigen risico en wij zijn hiervoor niet aansprakelijk. Houd er tevens rekening mee dat als je tijdens een duik dieper gaat dan je duikniveau toelaat, al je rechten op een uitkering door je duikverzekeraar komen te vervallen.

Tips goedkope duikvakantie in Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Fotografie

Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte, tips


Als je wilt filmen of fotograferen onder water, koop dan voor je vetrek naar Hurghada een roodfilter voor je camera, of verdiep je in de witbalans instellingen, zodat je beelden kleurrijker worden.
Pas bij het fotograferen of filmen wel op dat je je buddy niet kwijt raakt en dat je geen koraal beschadigd. Geen enkele foto is de vernieling van koraal waard!

Tips goedkope duikvakantie in Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Criminaliteit

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


In Hurghada is nauwelijk criminaliteit. Je kunt dan ook veilig door achterafstraatjes lopen zonder dat je iets gaat overkomen. Op de toeristische plekken zoals de New Marina en de boulevards is het echter wel oppassen voor zakkenrollers. Vaak, maar niet altijd, zijn dit de jongens die naar je toe komen met papyrus of sigaretten. Pas ook op voor bedelende kinderen die geroutineerde zakkenrollers kunnen zijn.

Tips goedkope duikvakantie in Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Wisseltrucs

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Probeer zo veel mogelijk gepast te betalen. Als je met 50 of 100 Egyptische ponden betaalt controleer dan eerst nog een keer dit geld. Zoals in elke grote stad zijn er een aantal rotte appels die handig misbruiken maken van de toeristen die onbekend zijn met Egyptisch geld. Jouw 100 of 50 pond biljet wordt snel verwisseld met een 10 of 5 pond biljet en je bent je geld kwijt. Betaal vooral gepast in taxi's en minibusjes. Ga niet in op verzoeken om geld te wisselen in een taxi, een busje of op straat. Let ook op met het wisselen van munten want 1 Egyptische pond lijkt erg veel op een 2 euro muntstuk.
Hotelpersoneel dat vraagt om losse euro's te wisselen tegen een briefje is meestal zonder risico omdat ze hun fooi vaak in los geld krijgen en deze munten nergens kunnen wissselen.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Gedrag

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


In Egypte is beleefdheid zeer belangrijk. Iedereen groet elkaar. Een simpel 'Goedemorgen' brengt je een heel eind. Blijf ook beleefd tegen de mensen op straat die je iets willen verkopen. Met 'Nee, dank je wel,' of in het Arabisch 'La sjukran,' word je meestal meteen met rust gelaten.
Openlijk affectie tonen wordt in Egypte niet gewaardeerd. Loop niet hand in hand en kus vooral niemand van het andere geslacht publiekelijk.
Als je als vrouw wordt aangeraakt door een Egyptenaar, op welke manier dan ook, kap dat meteen af. Een hand op een schouder is voor ons heel gewoon maar in Egypte wordt het toelaten ervan gezien als een uitnodiging. In Egypte wordt geen enkele vrouw aangeraakt door een man behalve als ze ermee getrouwd is. Ga in het geval van 'aanrakerige' bemanning op de boot meteen naar je duikgids en geef het door.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Vervoer

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


In Hurghada zijn meer dan 2000 taxi's aanwezig en het stikt er van de minibusjes.

De beste optie voor een taxi in Hurghada is 'Fawry Taxi'. Indien je een Egyptische simkaart hebt kun je deze taxiservice gratis bellen via 0106 900 4664 en de zeer nette, niet rokende, niet telefonerende chauffeurs halen je op, in een luxe personenauto en op de afgesproken tijd, voor nét iets boven de normale prijs.
Als je deze taxiservice internationaal wilt bellen (niet gratis) toets dan +20 106 900 3661.
Daarnaast heeft Fawry Taxi een handige App die je kunt downloaden via Google Play.
Bekijk voor meer informatie en prijzen Fawry Taxi.

De normale prijs voor een lokale oranje-blauwe taxi binnen Hurghada is ongeveer 30 Egyptische pond (circa 1,5 euro), maar houd er rekening mee dat een aantal van de chauffeurs van deze taxi's handig misbruik maken van onwetende toeristen die de prijzen niet kennen. Spreek meteen de prijs af voordat je in de taxi stapt en als de chauffeur niet akkoord gaat, neem dan gewoon een andere taxi. Betaal altijd gepast en ga niet in op verzoeken om geld te wisselen. Houd er tevens rekening mee dat een aantal van de chauffeurs van de oranje-blauwe taxi's vaak roken, harde muziek aan hebben staan en telefoneren tijdens het rijden.

Chauffeurs in taxi's die staan te wachten bij de hotels vragen ongeveer vijf keer de normale prijs.

Een goedkope optie voor vervoer binnen Hurghada zijn de minibusjes die stoppen als je je hand ophoudt. Voor het reizen met een minibusje vanuit het centrum van Hurghada naar de noord- of zuidpunt betaal je maximaal 4 Egyptische ponden.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Vervoer vanaf Hurghada airport

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Op het vliegveld van Hurghada hebben taxi's een monopoliepositie en rekenen schandalige prijzen. Er wordt handig misbruik gemaakt van onwetende toeristen. De normale prijs vanaf het vliegveld naar een hotel binnen Hurghada is 50 Egyptische ponden (ongeveer 3 euro). Ga dus niet in op bedragen die hoger zijn, neem gewoon een andere taxi of bel Fawry Taxi (zie boven).

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Geld

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Wissel je euro's nooit bij een bank of in je hotel want daar is de koers veel onvoordeliger dan in een van de vele wisselkantoren in Hurghada.
Neem voor de zekerheid altijd contant geld mee naar Egypte. Betaalautomaten werken niet altijd en als ze wel werken kun je per dag maar een x-aantal Egyptische ponden opnemen. Het is ook mogelijk dat je niets krijgt en het bedrag toch van je rekening wordt afgeschreven. Klik daarom altijd de optie voor een bon aan en bewaar deze ook al zegt de automaat dat de transactie mislukt is.
Wissel geen geld in busjes, taxi's en bij mensen op straat. Vaak kom je er dan niet voordelig vanaf.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Verblijf

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Als je alleen maar naar Hurghada komt om te duiken, en je geen behoefte hebt aan een zwembad of een strand, zou je een gemeubileerd appartement kunnen huren. De gemiddelde prijs van een appartement in het centrum van Hurghada ligt rond de 50 euro per week.
Je kunt ook zelfstandig een hotel boeken. Via Trivago kun je heel eenvoudig alle hotels in Hurghada bekijken en vergelijken.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Vliegtickets

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Als je in het laagseizoen naar Hurghada komt kun je bij Tuifly.be -via Brussel- vaak zeer goedkope vliegtickets vinden. Last minute tickets Hurghada kosten soms maar 60 euro voor een enkele reis. Daarnaast kun je bij Tuifly.be maarliefst 25 kg bagage meenemen (10 kg handbagage, 15 kg bagage). Combineer dit met een verblijf in een appartement en je hebt een goedkope duikvakantie.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Bus Nederland

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Goedkoop van en naar de stad van vertrek is mogelijk met de zeer goedkope maar uiterst comfortabele Flixbus. Flixbus reist door heel Europa en je boekt je buskaartje handig online. Zo kun je bijvoorbeeld al van Eindhoven naar Brussel voor slechts 9 euro. Flixbus heeft boven elke stoel een stopcontact, soms hebben ze wifi en er is een toilet aanwezig. Sinds kort heeft Flixbus ook nachtbussen.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Telefoon en Internet

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


In de meeste hotels is wifi aanwezig maar reken op een zeer slechte verbinding. Je beste optie om normaal te kunnen Internetten en/of te bellen is om meteen bij aankomst op Hurghada airport bij Orange of Vodafone een simkaart aan te schaffen. Voor 12 GB betaal je bij Orange 10 euro, inclusief de simkaart.
Als je de simkaart in een winkel in Hurghada wilt kopen neem dan je paspoort mee.
Je kunt ook terecht in een Internetcafé voor ongeveer 2 Egyptische ponden per 10 minuten.

Tips Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte

Duikvakantie in Hurghada | Op de boot

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


De duikboot is vaak het huis van de bemanning. In Egypte worden in huis geen schoenen gedragen en daarom dient iedereen zijn schoenen uit te trekken en op een daarvoor aangewezen plaats te deponeren.

Gooi op de boot geen toiletpapier in de w.c. Het papier gaat rechtstreeks de zee in bedekt het koraal waardoor het geen licht en voedsel kan absorberen.

Blijf tijdens het aanmeren weg van de voorkant en de zijkant van de boot zodat je de bemanning niet in de weg loopt.

Voer geen vissen want hierdoor verstoor je de natuurlijke balans in de zee.

Topless zonnebaden is niet wenselijk in Egypte. Vergeet niet dat je in een Islamitisch land bent.

Gooi al je afval meteen in de afvalbakken. Los plastic waait de zee in. Gooi ook je sigarettenpeuken niet in zee. Het duurt vele jaren voordat een peuk vergaat.

Als je een duikpak ophangt, zorg dan dat je het helemaal dichtritst om te voorkomen dat het van de boot waait.

Klim nooit op de duikladder als een andere duiker boven je is. Als deze uitglijdt krijg je als eerste de duiktank op je hoofd.

In Egypte gebruiken we onbeschermd lood. Was dus na het opbouwen van je loodgordel altijd je handen om loodvergiftiging te voorkomen.

Als je in de winter naar Hurghada komt, neem dan een badjas mee op de boot.

Neem zonnebrandcrème met een hoge factor mee. Op zee verbrand je twee keer zo snel. Was de crème van je gezicht, voordat je gaat duiken, om water in je masker te voorkomen. Onder water krijg je nog steeds zon en kun je nog steeds verbranden. Smeer daarom je armen, je nek en je benen in als je een shorty draagt.

Drink veel water.

Het is in Egypte gebruikelijk om wat fooi achter te laten voor de bemanning van de boot. Losse euro's kunnen we hier niet wisselen, neem dus altijd wat Egyptische ponden mee.

Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte, tips

Duikvakantie in Hurghada | Luxor en Cairo

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


De culturele beziendswaardigheden in zowel Luxor als Cairo zijn zeer indrukwekkend en we raden je zeker aan deze plaatsen te bezoeken. Maar... als je in Juni, Juli of Augustus naar Egypte komt houd er dan rekening mee dat de temperatuur in deze steden kan oplopen tot 50 graden, er geen wind is en nauwelijks schaduw. Plan deze trips daarom bij voorkeur in de koelere seizoenen.

Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte, tips

Duikvakantie in Hurghada | Vakantie boeken Hurghada


Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte, tips

We krijgen regelmatig de vraag of we een goed hotel in Hurghada of een goede vakantiedeal voor Egypte weten. Natuurlijk is dit helemaal afhankelijk van je persoonlijke wensen die wij niet kennen. Om het gemakkelijk te maken kun je via de pagina Vakantie boeken Hurghada zoeken naar een voor jou geschikte vakantie, hotels, losse vliegtickets en andere verblijfsmogelijkheden.

Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte, tips

Duikvakantie in Hurghada | Souvenirs


Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte, tips

Koop geen souvenirs die uit de zee komen zoals sponzen, asbakken van schelpen, sieraden met koralen en lampen van dode vissen. Door deze souvenirs te kopen moedig je de plaatselijke bevolking aan deze activiteiten voort te zetten en je riskeert tevens inbeslagname met daarbij een forse boete van de douane.
Koop geen tassen of kleding met een rits want de ritsen in Egypte hebben een extreem korte levensduur.

Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte, tips

Duikvakantie in Hurghada | Nog vragen?

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Wij beantwoorden graag alle -ook niet aan duiken gerelateerde- vragen die je mocht hebben met betrekking tot je vakantie in Hurghada. Schroom niet om contact met ons op te nemen via contact@seahorsedivers.nl

Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte, tips

Duikvakantie in Hurghada | Ten slotte

Tips duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte


Een aantal reisorganisaties adviseren hun klanten het hotel of resort niet te verlaten en alleen excursies te boeken of een taxi te nemen via de reisorganisator of het hotel onder het mom dat het anders niet veilig zou zijn. Luister hier niet naar want het is klinkklare onzin en alleen bedoeld om hun eigen zakken te vullen. Daarnaast ben je dan met alles aanzienlijk duurder uit. De zak chips van drie euro in het hotel kost ongeveer één euro of minder in de supermarkt 25 meter verderop en voor de taxi die langsrijdt betaal je ongeveer een vijfde van de prijs die een taxi via het hotel kost.

Goedkope Duikvakantie Hurghada, Rode Zee, Egypte, tips

Home | Duikvakantie in Hurghada, Egypte